HTML

India, India

Élet Indiában....avagy egy év önkéntesként egy borzalmasan szegény, ám mégis csodálatos országában, ahol csak az biztos, hogy semmi sem biztos. És ilyen körülmények között indíts el egy oktatási programot!? Komoly és vicces történetek, érzések, gondolatok, kultúra, képek, videók és riportok Indiából, azaz minden, ami velünk történik vagy eszünkbe jut. Na meg az is, ami Titeket érdekel. Kérdezz bátran Indiáról, ha nem tudjuk, majd megkérdezzük itt valakitől. :-)

Címkék

chanceindia (41) coca cola (2) életmód (25) esemény (6) fairtrade (1) india (80) itthon (9) Mehdiganj (1) riport (16) rólunk (12) tanítás (5) utazás (8) vallás (12) varanasi (8)

Ha tetszik az oldal...

...köszönjük, hogy megosztod másokkal. :-)

Rashmi Sarma

2010.04.02. 10:53 :: Sajo - www.chanceindia.org

 

A következő videóriport egy különleges kislánnyal, Rashmi Sarmával készült. Akit érdekel, hogy miben áll ez a különlegesség, az kattintson a tovább gombra. :-)  

Rashmi a testvérével és szüleivel él együtt, a család szegény, azonban ez helyi mércével mérve még tisztes szegénység (otthon ár mélynyomornak számítana azért). Korábban az édesapja mellett az édesannyja is dolgozott, így kerestek annyit, hogy a napi túlélésen kívül is maradjon valami. És ezt a kis plusz pénzt nem elszórták...hanem a gyerekek iskoláztatására fordították. Ha nagy nehézségbe is került, de kigazdálkodták, hogy a gyerekek ne a roppant gyenge állami iskolába, hanem egy jobb képzést nyújtó magániskolába járhassanak. Így ez a kislány az egyetlen a támogatott gyerekek közül, aki beszél angolul...ez a riport során is hallható. :-)

Viszont az édesanya pár éve megbetegedett, több műtéten is át kellett esnie, míg végül egy éve végképp abba kellett hagynia a munkát. Így már nem volt pénzük tovább arra, hogy a gyerekeket magániskolába járassák. A kislány jó tanulmányi eredményeire hivatkozva próbáltak ugyan kedvezményt vagy haladékot kérni az iskolától, de sajnos nem kaptak, így tavaly már csak az állami iskolába járhattak a gyerekek. Rashmi ezt követően sokáig alvászavarral küzdött, hiszen az álma az volt, hogy majd egyetemre mehessen és ez összeomlani látszott. Azonban sikerült neki támogatót találnunk...nagyon boldog, hogy újra igazi járhat iskolába.

 

4 komment

Címkék: riport chanceindia

A bejegyzés trackback címe:

https://indiaindia.blog.hu/api/trackback/id/tr51888958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2010.04.07. 14:38:37

De jó :)

Lehet, hogy hülye kérdés, de ugye ti vagytok az oldaldobozban megejelenített ChanceIndia szervezet? Mert azt hiszem, akkor én is támogatnék egy kisgyereket. Csak föladom a lapot portán és elutalom az összeget, igaz?

Üdv
hatláb

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2010.04.07. 14:58:40

ijj, bocsi, tényleg hülye kérdés volt. Na mindegy, de legalább már elküldtem a támogató adatlapot.

Sajo - www.chanceindia.org · http://indiaindia.blog.hu 2010.04.08. 09:24:15

@hatláb: Kedves Hatláb!

Igen, mi vagyunk. :-) (De nem volt hülye kérdés, annyira nem egyértelmű a blogból.)

Köszönjük szépen a támogatást! Sajnos valami technikai hiba miatt (az itteni Internet szolgáltatónál van a probléma állítólag) ma nem tudom olvasni a chanceindia email címemet. Remélem hamarosan megoldódik.

Esetleg addig át tudnád küldeni az attila.csapo@gmail.com címre is az adatlapot, hogy regisztrálni tudjam a támogatást?

Üdv,
Sajo'

Sajo - www.chanceindia.org · http://indiaindia.blog.hu 2010.04.08. 09:30:06

@hatláb: Szia Hatláb!

Közben megnéztem a blogodat, nagyon érdekes, én is nagyon szeretem a kutyákat.

Írni is fogok az itteni kutyasorsról, ami sajnos nagyon szomorú. :-( (Az eddigi legborzasztóbb élményünk is ehhez kötődik, azt is le fogom írni abban a bejegyzésben.)

Üdv,
Sajo'
süti beállítások módosítása