HTML

India, India

Élet Indiában....avagy egy év önkéntesként egy borzalmasan szegény, ám mégis csodálatos országában, ahol csak az biztos, hogy semmi sem biztos. És ilyen körülmények között indíts el egy oktatási programot!? Komoly és vicces történetek, érzések, gondolatok, kultúra, képek, videók és riportok Indiából, azaz minden, ami velünk történik vagy eszünkbe jut. Na meg az is, ami Titeket érdekel. Kérdezz bátran Indiáról, ha nem tudjuk, majd megkérdezzük itt valakitől. :-)

Címkék

chanceindia (41) coca cola (2) életmód (25) esemény (6) fairtrade (1) india (80) itthon (9) Mehdiganj (1) riport (16) rólunk (12) tanítás (5) utazás (8) vallás (12) varanasi (8)

Ha tetszik az oldal...

...köszönjük, hogy megosztod másokkal. :-)

Interjú Mamtával

2010.07.26. 04:34 :: Sajo - www.chanceindia.org

Kisebb szünet után most folytatjuk a gyerekekkel készült riport sorozatunkat és mindjárt egy remek videóval. Mamta, aki talán a legbeszédesebb az összes támogatott gyerek közül, nem csak bemutatkozik, hanem a videó második felében még körbevezet minket a házban is, ahol a családjával élnek, így ez a riport azok számára is érdekes lehet, akik arra kíváncsiak, hogy milyen körülmények között élnek az indiai falvakban. A tovább gombra kattintva természetesen el is olvasható, amit Mamtáról és családjáról megtudtunk és még képeket is mutatunk. 

Mamta egy 10 tagú nagyon szegény falusi családban él, a szülők a 6 gyereken kívül a nagyszülőket is eltartják. Mamta a legidősebb testvér, négy húga és egy öccse van. A család nagyon szegény, összes jövedelmük kb. 2000 rúpia, azaz mai árfolyamon számolva mintegy 10 000 forint: ebből kell megélnie tíz embernek egy hónapig. Ennek ellenére még nincs gyerekmunkás a családban – Mamta a legidősebb, így a leginkább őt vagy az öccsét fenyegeti ez a veszély -, a szülők igyekeznek a gyerekek iskoláztatásáról gondoskodni. 

A ház, ahol élnek nem is csak az övék, hanem egy rokon családdal osztoznak rajta. Természetesen csatornázás az egész faluban nincs, mint ahogy gáz sem, így fával és trágyával raknak tüzet a főzéshez. Édesapja selyemszövőként dolgozik, a műhelye a ház egyetlen igazi szobájában található. Ezen kívül csupán 2 kicsi kamra tartozik a család lakrészéhez így nem csoda, ha nyáron mindenki az udvaron alszik. Télen pedig az eresz alatt.  

Mamta rendszeresen jár a különóráinkra,  amit a Lok Samiti iskolájában tartunk, így jó pár alkalmunk volt megcsodálni kommunikációs készségét. És bármilyen nehéz körülmények között is él a családjával, Mamtát eddig mindig csak mosolyogni és nevetni láttuk. 

 

 

4 komment

Címkék: india riport chanceindia mehdiganj

A bejegyzés trackback címe:

https://indiaindia.blog.hu/api/trackback/id/tr242176355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csapesz 2010.07.26. 20:57:48

Sziasztok!
Tényleg valami különleges kapcsolatot építettek ki ezekkel az emberekkel. Jó munkát Ildikó

Peter Blau 2010.08.02. 10:00:52

Nagyon tetszik ez a blog!

Sajo - www.chanceindia.org · http://indiaindia.blog.hu 2010.08.03. 03:30:06

@Peter Blau: Kedves Péter! Örülünk neki, köszönjük, hogy olvasod.

Üdv,
Sajo'
süti beállítások módosítása