HTML

India, India

Élet Indiában....avagy egy év önkéntesként egy borzalmasan szegény, ám mégis csodálatos országában, ahol csak az biztos, hogy semmi sem biztos. És ilyen körülmények között indíts el egy oktatási programot!? Komoly és vicces történetek, érzések, gondolatok, kultúra, képek, videók és riportok Indiából, azaz minden, ami velünk történik vagy eszünkbe jut. Na meg az is, ami Titeket érdekel. Kérdezz bátran Indiáról, ha nem tudjuk, majd megkérdezzük itt valakitől. :-)

Címkék

chanceindia (41) coca cola (2) életmód (25) esemény (6) fairtrade (1) india (80) itthon (9) Mehdiganj (1) riport (16) rólunk (12) tanítás (5) utazás (8) vallás (12) varanasi (8)

Ha tetszik az oldal...

...köszönjük, hogy megosztod másokkal. :-)

Sharmila

2011.01.21. 06:01 :: Sajo - www.chanceindia.org

Sharmila mozgássérült, csak mankóval képes járni, így egyetlen esélye az emberi életre, ha tanul. Azonban Sharmila 7 tagú családja nagyon szegény. Édesapja és az egyik öccse egy selyemszövő műhelyben dolgozik a faluban. A család összes bevétele 2500 rúpia (10 000 Ft) havonta, így se az iskolára, se a gyógykezelésre nincs pénzük. Szerencsére Sharmilának sikerült támogatót találnuk, így továbbra is járhat iskolába. A videóban Sharmila nem csak bemutatkozik, hanem szó esik a betegségéről és a gyógykezelésről is...pontosabban azt tudhatjuk meg, hogy ha Indiában nincs pénzed, akkor nem nagyon reménykedhetsz a gyógyulásban.

2 komment

Címkék: india riport chanceindia

A bejegyzés trackback címe:

https://indiaindia.blog.hu/api/trackback/id/tr312506469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cortes 2011.01.21. 07:35:00

Kedves Sajó!A videót nem most és nem itt látom először, de a magyarázó szöveg miatt sokkal jobban érthető.
Kicsit eltérő témában szeretnék kérdezni, ha lehet. Szeretném tudni mi látható a tolmács jobb csuklóján. Mit lehet erről tudni, mi a jelentősége?
Köszönöm

Sajo - www.chanceindia.org · http://indiaindia.blog.hu 2011.01.21. 12:28:13

@cortes: Kedves Cortes!

A tolmacs (Nandan) jobb csuklojan lathato fonalat pap erositi fel, mikozben kulonbozo mantrakat mond. Ezt bizonyos problemak megelozese, elkerulese erdekeben szoktak megtenni. Igen gyakori Indiaban, akarmelyik templomban lehet ilyet kerni, vagy a csaladi paptol is.

Udv,
Sajo
süti beállítások módosítása