HTML

India, India

Élet Indiában....avagy egy év önkéntesként egy borzalmasan szegény, ám mégis csodálatos országában, ahol csak az biztos, hogy semmi sem biztos. És ilyen körülmények között indíts el egy oktatási programot!? Komoly és vicces történetek, érzések, gondolatok, kultúra, képek, videók és riportok Indiából, azaz minden, ami velünk történik vagy eszünkbe jut. Na meg az is, ami Titeket érdekel. Kérdezz bátran Indiáról, ha nem tudjuk, majd megkérdezzük itt valakitől. :-)

Címkék

chanceindia (41) coca cola (2) életmód (25) esemény (6) fairtrade (1) india (80) itthon (9) Mehdiganj (1) riport (16) rólunk (12) tanítás (5) utazás (8) vallás (12) varanasi (8)

Ha tetszik az oldal...

...köszönjük, hogy megosztod másokkal. :-)

Indiai mindennapok - az iskola

2010.04.23. 17:16 :: Sajo - www.chanceindia.org

A középiskolai bizonyítvány megszerzéséhez Indiában is 12 osztályt kell elvégeznie a gyerekeknek, bár gyakran már a bölcsödében (Nursery) és az óvodában (LKG és UKG) is tanulnak írni és olvasni. Sőt a gazdagabb családok gyerekei számára fenntartott - amúgy igen drága - intézményekben nem ritka, hogy még angolul is tanulnak a csöpségek. Van szerencsénk ismerni egy ilyen jobb óvodába járó 3 és fél éves kisfiút, aki a hindi íráson (devanagari) kívül a latin betüket is tudja írni-olvasni, meg számos angol szót is ismer már. Na, de ez tényleg csak a jobbmódúak számára adatik meg, az India többségét adó szegényeknek nem ilyen szerencsés a helyezetük. Ugyanis Indiában gyakorlatilag nincs ingyenes oktatás, így sok szegény családból származó gyerek el sem jut az iskolába...vagy ha mégis, akkor abban sincs sok köszönet. A részletekért kattints a tovább gombra.

2 komment

Címkék: india életmód

süti beállítások módosítása