HTML

India, India

Élet Indiában....avagy egy év önkéntesként egy borzalmasan szegény, ám mégis csodálatos országában, ahol csak az biztos, hogy semmi sem biztos. És ilyen körülmények között indíts el egy oktatási programot!? Komoly és vicces történetek, érzések, gondolatok, kultúra, képek, videók és riportok Indiából, azaz minden, ami velünk történik vagy eszünkbe jut. Na meg az is, ami Titeket érdekel. Kérdezz bátran Indiáról, ha nem tudjuk, majd megkérdezzük itt valakitől. :-)

Címkék

chanceindia (41) coca cola (2) életmód (25) esemény (6) fairtrade (1) india (80) itthon (9) Mehdiganj (1) riport (16) rólunk (12) tanítás (5) utazás (8) vallás (12) varanasi (8)

Ha tetszik az oldal...

...köszönjük, hogy megosztod másokkal. :-)

Kik azok a baulok?

2011.03.22. 08:37 :: Sajo - www.chanceindia.org

 

India szerte – különösen Bengálban - a mai napig találkozhatunk még olyan vándorokkal, akik egy kis batyuval és a hangszerükkel a vállukon járják a falvakat. Nincs más vagyonuk, mint amit magukkal hordanak, ott alszanak, ahol éppen éri őket az este, abból élnek, amit az énekükért cserébe adományként kapnak a hallgatóságuktól. Nem koldusok ők, sőt nem is egyszerű szórakoztatók. Ők a baulok. Akiknek a dalai igencsak mély gondolatokat tartalmaznak...így terjesztik misztikus filozófiájukat. Aki többet szeretne megtudni róluk, az kattintson a tovább gombra.

7 komment

Címkék: utazás vallás india

Demokrácia?

2011.03.13. 18:40 :: Sajo - www.chanceindia.org

 

Ahogy az előző bejegyzésben ígértem, most egy kicsit bővebb összefoglaló következik annak az országnak a politikai életéről, amelyik előszeretettel hangoztatja, hogy ő a világ legnépesebb demokráciája. Mindenki döntse el maga, hogy igaz-e ez az állítás. A tovább gombra kattintva olvasható néhány tény és hozzájuk kapcsolódva pár gondolat, ami talán segít ennek a kérdésnek a megválaszolásában.

5 komment

Címkék: india életmód

Politika és vallás

2011.03.05. 15:29 :: Sajo - www.chanceindia.org

Még hogy a vallásnak nincs köze a politikához!? Már Gandhi is megmondta, hogy „aki szerint a vallásnak semmi köze a politikához, az nem tudja, mi a vallás.” De szerintem ő sem úgy gondolta, mint ahogy azt a következő kis történet mutatja. Ha nem lenne benne haláleset, akkor nagyon viccesnek találnám, így csak szomorúan morbid...mindenesetre ez egy nálunk még nem ismert módja a képviselői visszahívásnak. A tovább gombra kell kattintani a részletekért.

6 komment

Címkék: vallás india életmód

süti beállítások módosítása