HTML

India, India

Élet Indiában....avagy egy év önkéntesként egy borzalmasan szegény, ám mégis csodálatos országában, ahol csak az biztos, hogy semmi sem biztos. És ilyen körülmények között indíts el egy oktatási programot!? Komoly és vicces történetek, érzések, gondolatok, kultúra, képek, videók és riportok Indiából, azaz minden, ami velünk történik vagy eszünkbe jut. Na meg az is, ami Titeket érdekel. Kérdezz bátran Indiáról, ha nem tudjuk, majd megkérdezzük itt valakitől. :-)

Címkék

chanceindia (41) coca cola (2) életmód (25) esemény (6) fairtrade (1) india (80) itthon (9) Mehdiganj (1) riport (16) rólunk (12) tanítás (5) utazás (8) vallás (12) varanasi (8)

Ha tetszik az oldal...

...köszönjük, hogy megosztod másokkal. :-)

A második on-line szülői értekezlet

2011.02.28. 08:47 :: Sajo - www.chanceindia.org

 

Szombaton megtartottuk a második on-line szülői értekezletünket. Ugyanúgy, mint az első alkalommal, most is izgultunk, hogy minden rendben menjen, legyen Internet, működjenek az eszközök, és persze jöjjenek el a támogatók is. Szerencsére minden rendben ment, így egy jó hangulatú esemény kerekedet belőle. Legalábbis remélem, hogy minden résztvevő így érzi. :-) Mindenesetre most egy indiai barátunk segítségével videóra is vettük a beszélgetést, legalábbis az általa fontosnak ítélt részeket. Mivel magyarul nem tud és igazából angolul sem nagyon, így pár érdekes-vicces részlet kimaradt, de azért így is össze tudtam rakni egy olyan videót, ami talán jól visszaadja a hangulatot. A fenti videón az általam tartott helyzetértékelésből csak pár mondatott raktam be, úgy gondoltam ugyanis, hogy a gyerekek érdekesebbek nálam. :-) Viszont a tovább gombra kattintva szöveges formában azért megtalálható, amit az alapítványunk munkájáról és a jövőbeli terveinkről mondtam. Na és még néhány fénykép is.

Szólj hozzá!

Most múlik...

2011.02.20. 12:57 :: Sajo - www.chanceindia.org

 

Amióta visszatértünk a téli utazásunkról sok a dolgunk, Dóri továbbra is rendszeresen tanít a Lok Samiti vidéki iskolájában, illetve járnak hozzá a magántanítványai is. A HVG cikk hatására megnövekedett érdeklődésnek hála újabb családokat és gyerekeket vonhattunk be az oktatási programunkba, ami szintén adott egy kis – igaz, roppant örömteli – munkát. Időközben az utazás alatt elmaradt adminisztrációt is sikerült bepótolnunk, meg megígértem egy helyi segélyszervezetnek, hogy segítek nekik elkészíteni a honlapjukat. És hogy ki ne felejtsem, szervezzük a második on-line szülői értekezletünket is. De most mégsem a mindennapjainkról fogok írni, hanem valami olyasmiről, amit talán a mi nemzedékünk láthat utoljára...az ezeréves Chola tradíciók szerint dolgozó bronzművesekről. Dél-Indiába tett utazásunk egyik meghatározó élménye volt az egyik ilyen műhely meglátogatása...hogy pontosan hogyan dolgoznak ezek a mesterek és miért is olyan érdekes ez, azt a tovább gombra kattintva lehet megtudni.

Szólj hozzá!

Címkék: utazás vallás india

Meghívó a második on-line szülői értekezletre

2011.02.17. 13:19 :: Sajo - www.chanceindia.org

Örömmel értesítek mindenkit, hogy 2011. február 26-án (szombaton) 14:00 órai kezdettel on-line „szülői értekezletet” tartunk a gyerekek támogatói és minden kedves érdeklődő számára, ahol élő videókapcsolat segítségével a magyarországi támogatók megismerkedhetnek támogatott gyermekükkel. Természetesen lesz szó az eddigi helyszíni tapasztalatainkról, az oktatási program előrehaladásáról és az alapítvány további terveiről is.

A helyszín 1126 Budapest, Kiss János altábornagy u. 35 szám alatt található ZöldBolt üzlet- és klubhelyiség lesz (ezúton is köszönjük a ZöldBolt támogatását, hogy biztosítják számunkra a termet). A részletes program és a térkép a tovább gombra kattintva érhető el.

Szólj hozzá!

Címkék: esemény india itthon chanceindia

Élő istenek

2011.02.11. 15:40 :: Sajo - www.chanceindia.org

 

Idén Észak-Indiában szokatlanul kemény volt a tél, gyakran csupán 2 celsius fokot mutatott a hőmérő higanyszála...és gondoljunk bele, itt gyakorlatilag egyetlen lakásban vagy házban sincs fűtés...gyakran még zárható ablak sem. A mi lakásunk ablakai szerencsére legalább zárhatóak, azonban fűtésünk nekünk sincs. Így egy idő után úgy döntöttünk, hogy a leghidegebb napokat India déli részén fogjuk eltölteni, melegben. Mi szerencsések vagyunk. De nem csak azért, mert idén kikerültük a telet, hanem mert csodálatos dolgokat is láttunk az utazásunk során. Például élő istenekkel találkoztunk. A tovább gombra kattintva lehet megtudni, miként lehet eljutni hozzájuk és még a helyszínen készített videónkat is meg lehet nézni. :-)

7 komment

Címkék: utazás vallás india

Interjú a HVG-ben

2011.02.08. 05:01 :: Sajo - www.chanceindia.org

Az elmúlt napokban szerencsére nagyon sok dolgunk volt, így nem volt időnk „hagyományos” bejegyzést írni, ezért ez a mostani bejegyzés rendhagyó lesz. Történt ugyanis, hogy a HVG egy remek ajándékkal lepett meg minket...a karácsonyi számukban megjelent egy interjú a indiai munkánkról. És tulajdonképpen a cikk eredményeként is lett olyan sok a dolgunk, hiszen azóta jópáran érdeklődtek arról, hogy miként tudnának egy indiai kisgyereket támogatni a tanulmányaiban, így lehetőségünk nyílt újabb gyerekeket és családokat bevonni az oktatási programunkba. Úgyhogy nagyon örülünk annak, hogy sok a dolgunk. De azt azért megígérem, hogy pár napon belül rendes blogbejegyzéssel is fogunk jelentkezni. :-)

A cikk a fenti képre kattintva olvasható.

 

6 komment

Címkék: rólunk india itthon chanceindia

süti beállítások módosítása