HTML

India, India

Élet Indiában....avagy egy év önkéntesként egy borzalmasan szegény, ám mégis csodálatos országában, ahol csak az biztos, hogy semmi sem biztos. És ilyen körülmények között indíts el egy oktatási programot!? Komoly és vicces történetek, érzések, gondolatok, kultúra, képek, videók és riportok Indiából, azaz minden, ami velünk történik vagy eszünkbe jut. Na meg az is, ami Titeket érdekel. Kérdezz bátran Indiáról, ha nem tudjuk, majd megkérdezzük itt valakitől. :-)

Címkék

chanceindia (41) coca cola (2) életmód (25) esemény (6) fairtrade (1) india (80) itthon (9) Mehdiganj (1) riport (16) rólunk (12) tanítás (5) utazás (8) vallás (12) varanasi (8)

Ha tetszik az oldal...

...köszönjük, hogy megosztod másokkal. :-)

Always Coca-Cola???

2010.02.01. 23:50 :: Sajo - www.chanceindia.org

Ha nincs víz, akkor igyál kólát! Csak akkor van gond, ha a napi jövedelmed kevesebb, mint egy kis üveg üdítő. Márpedig ez a helyzet Mehdiganj körzet lakóival, akik elkeseredett küzdelmet folytatnak a közelben működő Coca-Cola palackozó üzemmel, amelynek működése következtében a körzet kútjai mind jobban kiszáradnak, az aszályos időszakban már csak erős szivattyúkkal lehet vizet nyerni. Pontosabban lehetne, de a szivattyú igen drága dolog, a helyi földműveseknek ilyenre nincs pénzük. De legalább némi mérgező vegyszert kapnak cserébe az üzem környéki földekre, ahonnan az beszivárog a talajvízbe, onnan pedig a kutakba, így ha mégis sikerül vizet nyerni belőlük, akkor abban sincs köszönet. Részletekért kattints a tovább gombra!      

2 komment

Címkék: india coca cola mehdiganj

süti beállítások módosítása