HTML

India, India

Élet Indiában....avagy egy év önkéntesként egy borzalmasan szegény, ám mégis csodálatos országában, ahol csak az biztos, hogy semmi sem biztos. És ilyen körülmények között indíts el egy oktatási programot!? Komoly és vicces történetek, érzések, gondolatok, kultúra, képek, videók és riportok Indiából, azaz minden, ami velünk történik vagy eszünkbe jut. Na meg az is, ami Titeket érdekel. Kérdezz bátran Indiáról, ha nem tudjuk, majd megkérdezzük itt valakitől. :-)

Címkék

chanceindia (41) coca cola (2) életmód (25) esemény (6) fairtrade (1) india (80) itthon (9) Mehdiganj (1) riport (16) rólunk (12) tanítás (5) utazás (8) vallás (12) varanasi (8)

Ha tetszik az oldal...

...köszönjük, hogy megosztod másokkal. :-)

Angol és informatika órák a falusi gyerekeknek

2012.10.07. 12:05 :: Sajo - www.chanceindia.org

Korábban már többször említettük, hogy a falusi iskolákban a gyerekeknek nem nagyon van lehetőségük angolul tanulni, vagy a számítástechnika rejtelmeivel ismerkedni. Nem csak az állami iskolákban van így, sajnos a valamivel jobb színvonalú magániskolákban is ugyanez a helyzet, mert azok a tanárok, akik beszélnek angolul, esetleg értenek a számítógépekhez, azok már mind találtak jobban fizető munkát vagy rég beköltöztek a városba. Persze elméletileg ezek a tárgyak benne vannak a tantervükben - az angol legalábbis biztosan -, azonban volt szerencsém pár úgynevezett angol tanárral találkozni ezekben az iskolákban. A legjobb esetben hosszas gondolkodás után el tudta mondani angolul, hogy ő az angol tanár, de általában sajnos idáig sem terjedt a nyelvismerete. Mivel azt szeretnénk, hogy az általunk támogatott falusi gyerekek legalább esélyt kapjanak arra, hogy a későbbi esetleges jobb megélhetést biztosító munkákhoz nélkülözhetetlen tudást megszerezzék, így nagyon hamar arra jutottunk, hogy az alapítványunknak meg kell szervezni számukra az angol és számítástechnika oktatást. Ezért kerestünk és kellőképpen megfizetünk egy angol és egy számítástechnika tanárt, akik vállalták, hogy délutánonként különórát tartanak a támogatott gyerekeinknek a velünk együttműködő Lok Samiti helyi iskolájában. A következő linkekre kattintva meg lehet nézni a „jelentésüket” a gyerekek előrehaladásáról (néha kicsit döcögő angolsággal :-)):

 

3 komment

Címkék: chanceindia mehdiganj

süti beállítások módosítása