HTML

India, India

Élet Indiában....avagy egy év önkéntesként egy borzalmasan szegény, ám mégis csodálatos országában, ahol csak az biztos, hogy semmi sem biztos. És ilyen körülmények között indíts el egy oktatási programot!? Komoly és vicces történetek, érzések, gondolatok, kultúra, képek, videók és riportok Indiából, azaz minden, ami velünk történik vagy eszünkbe jut. Na meg az is, ami Titeket érdekel. Kérdezz bátran Indiáról, ha nem tudjuk, majd megkérdezzük itt valakitől. :-)

Címkék

chanceindia (41) coca cola (2) életmód (25) esemény (6) fairtrade (1) india (80) itthon (9) Mehdiganj (1) riport (16) rólunk (12) tanítás (5) utazás (8) vallás (12) varanasi (8)

Ha tetszik az oldal...

...köszönjük, hogy megosztod másokkal. :-)

India két arca

2010.02.14. 11:59 :: Sajo - www.chanceindia.org

 

India. Bámulatos látnivalók, meseszép helyek, az utazási irodák prospektusai tele vannak a múlt gyönyörű emlékeiről készült csodálatos fotókkal. Az indiai gazdasági adatok is imponálónak tűnnek...azonban mégis Indiában található a legnagyobb nyomor a világon. Százmilliók élnek nincstelenül, sokan közülük az utcán, és külső segítség nélkül esélyük sincs ebből a helyzetből kitörni. A tovább gombra kattintva megtudhatsz néhány elgondolkoztató tényt Indiáról.

Gyerekmunkások száma Indiában a becslések szerint 50 – 80 millió között mozog.

Indiában a gyerekek 10%-a meghal 5 éves kora előtt.

Minden második 5 év alatti indiai gyerek közepesen vagy súlyosan alultáplát.

A gyerek kétharmadának nincs hozzáférése olyan egészségügyi alapszükségletekhez sem, mint pl. tiszta víz.

Indiában gyakorlatilag nincs ingyenes iskola (erről részletesebben egy későbbi bejegyzésben olvashatsz majd), így a szegény családokban felnövő gyerekeknek semmi esélyük megfelelő oktatást kapni.

A világ legszegényebb embereinek harmada indiai.

Becslések szerint legalább száz millió ember él az utcán vagy a nyomornegyedekben (de 300 milliós becslés is van). A nyomornegyedekben hihetetlen körülmények vannak, sokszor akár 1-2 órát is kell gyalogolni a vízért, amiért általában még fizetniük is kell.

 

2 komment

Címkék: india

A bejegyzés trackback címe:

https://indiaindia.blog.hu/api/trackback/id/tr261756898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VFer 2010.05.04. 20:32:11

Szia Csati és Dóri!

Olvasom a blogot, nagyon érdekes és egyben megdobbento is. Csak egy otlet: nem gondoltatok arra, hogy esetleg tobb onkéntes tanárt toborozzatok a világ más tájairól? Biztos rengetegen lennének, akik szívesen részt vennének és segítenének. :) Sok sikert a munkátokhoz. Úgy látom, elég nagy szukség van ott rátok. :)

Viki

Sajo - www.chanceindia.org · http://indiaindia.blog.hu 2010.05.05. 15:56:51

@VFer: Szia Viki!

Jaj de jó, hogy hallok rólad. :-)

A kérdésedre a válasz pedig, az, hogy gondoltunk. Annyira, hogy már dolgozzuk is ki az itteni tapasztalataink (meg egy angoltanár barátunk) alapján az angol és a számítástechnika oktatás tantervét, ami alapján majd az esetleges önkéntesek tudják tanítani a gyerekeket.

Mi megszervezzük nekik majd a csoportokat (ugyanis érdeklődő gyerek rengeteg van, lévén semmi más esélyük ilyen tárgyak tanulására), nyilvántartjuk majd azt, hogy melyik gyerek/csoport hol tart az egyes tantárgyakban és akkor így tudnak többé-kevésbbé folyamatosan előrehaladni (már van néhány érdeklődő önkéntes, de mindenki csak pár hétre jönne...ezért kell a tanterv, meg a komoly adminisztráció).

Majd írok erről később részletesen is a blogon, meg a ChanceIndia honlapon.

Üdv,
Sajo'
süti beállítások módosítása