HTML

India, India

Élet Indiában....avagy egy év önkéntesként egy borzalmasan szegény, ám mégis csodálatos országában, ahol csak az biztos, hogy semmi sem biztos. És ilyen körülmények között indíts el egy oktatási programot!? Komoly és vicces történetek, érzések, gondolatok, kultúra, képek, videók és riportok Indiából, azaz minden, ami velünk történik vagy eszünkbe jut. Na meg az is, ami Titeket érdekel. Kérdezz bátran Indiáról, ha nem tudjuk, majd megkérdezzük itt valakitől. :-)

Címkék

chanceindia (41) coca cola (2) életmód (25) esemény (6) fairtrade (1) india (80) itthon (9) Mehdiganj (1) riport (16) rólunk (12) tanítás (5) utazás (8) vallás (12) varanasi (8)

Ha tetszik az oldal...

...köszönjük, hogy megosztod másokkal. :-)

On-line szülői értekezlet

2013.02.24. 10:25 :: Sajo - www.chanceindia.org

VÁLTOZÁS:

Kedves Támogatók és Érdeklődök! Technikai okokból az esemény az eredetileg tervezetthez képest másik nap kerül megrendezésre. Az új időpont: 2013. április 6 (szombat) 14:00. Elnézést a változás által esetlegesen okozott kellemetlenségért!

 

MEGHÍVÓ:

Nagy örömünkre szolgál annak bejelentése, hogy 2013. március 23-án 2013. áprlis 6-án 14:00-kor megtartjuk az ötödik "on-line szülői értekezletet" a támogatók és minden kedves érdeklődő számára. Az esemény tervezett programja:

  • A támogatott gyerekeket meglátogató támogatók személyes beszámolója  indiai tapasztalataikról és az alapítvány munkájáról.
  • Élő videókapcsolat segítségével beszélgetés Bóbis Enikővel, aki 2013 márciustól önkéntesként Indiában segíti a munkánkat.
  • Élő videókapcsolat segítségével beszélgetés a támogatott gyerekekkel. 
  • Beszélgetés az alapítvány további terveiről, illetve arról, hogy amennyiben valaki szeretne, miként tudna aktívan bekapcsolódni a munkánkba.

Az esemény tervezett helyszíne: 1126 Budapest, Kiss János altábornagy u. 35. szám alatt található ZöldBolt üzlet- és klubhelyiség.

Szólj hozzá!

Egy támogatónk írta: 10 m2 boldogság, avagy Indiában jártam...

2013.02.24. 09:27 :: Sajo - www.chanceindia.org

Vinit_es_Edit.jpg

 

Engem elvarázsolt és a hatalmába kerített, bekebelezte a lelkemet! Ez egy Csodaország az Óperenciás tengeren túl. Aki egyszer úgy igazából járt már Indiában, az biztos, hogy vágyik vissza.

Első utam után elhatároztam, hogy valamilyen formában, de szeretnék kapcsolatot fenntartani Indiával. Gondoltam támogatnom kellene egy iskolát, vagy gyermekotthont, de a sors egy alapítvánnyal hozott össze, akik által konkrét gyermeket tudok támogatni. Segíteni neki abban, hogy minőségibb életet tudjon majd élni felnőtt korában. Második utamat már úgy terveztem, hogy mindenképpen találkozni tudjak ezzel a kisgyerekkel, Vinittel. Nem vártam el semmit a találkozótól, nem is tudtam elképzelni mi fog majd történni, inkább kicsit féltem. Aztán egyszer csak ott voltunk a háznál! És vártak! Képről már láttam a kisfiút, és már akkor megfogott a szeme csillogása. De életben!!? Az a csodálatos szempár, ahogy ragyogott! A hála, a szeretet, a tisztelet, csakúgy sugárzott belőle felém. Bevallom őszintén, elolvadtam!

A szülők és a testvérei a szemükkel, a nézésükkel a kifejezhetetlen hálát és köszönetet sugározták. Csodálatos érzés volt! Bár nem ezért fogtam bele a támogatásba, de úgy látszik ez is vele jár. Meg is ígértem nekik, hogy ameddig csak anyagilag tehetem, fizetni fogom a taníttatásainak költségeit. Jó eszű, tiszta lelkű gyerek! Igazán megérdemli.

10 m2-en élnek öten. Tiszták, dolgosak, szerető és összetartó család, 3 gyerekkel. Mindegyiket taníttatják, de Vinit kiemelkedő tehetségű, ezért most a részére átutalt pénzből magasabb színvonalú angol iskolába járhat.

Hálás vagyok az alapítványnak, minden tiszteletem az övéké. Önzetlenek, segítőkészek, sok szervezéssel, együttérzéssel segítenek nekünk "támogató szülőknek" és Indiában a támogatott gyerekeknek egyaránt.

Hálás köszönet mindenért!

 

Az alapítvány megjegyzése: mi pedig köszönjük Editnek Vinit támogatását, a dicsérő szavakat és persze azt is, hogy megírta nekünk az élményeit.

1 komment

Címkék: chanceindia

süti beállítások módosítása