HTML

India, India

Élet Indiában....avagy egy év önkéntesként egy borzalmasan szegény, ám mégis csodálatos országában, ahol csak az biztos, hogy semmi sem biztos. És ilyen körülmények között indíts el egy oktatási programot!? Komoly és vicces történetek, érzések, gondolatok, kultúra, képek, videók és riportok Indiából, azaz minden, ami velünk történik vagy eszünkbe jut. Na meg az is, ami Titeket érdekel. Kérdezz bátran Indiáról, ha nem tudjuk, majd megkérdezzük itt valakitől. :-)

Címkék

chanceindia (41) coca cola (2) életmód (25) esemény (6) fairtrade (1) india (80) itthon (9) Mehdiganj (1) riport (16) rólunk (12) tanítás (5) utazás (8) vallás (12) varanasi (8)

Ha tetszik az oldal...

...köszönjük, hogy megosztod másokkal. :-)

Szerelmi házasság

2010.01.24. 13:10 :: Sajo - www.chanceindia.org

 

  

 

 

 

 

  

 

Mint talán sokan tudják, Indiában a házasságok többségét a szülők szervezik,  a házasulandó fiataloknak nem sok beleszólásuk van abba, ki lesz életük párja. Indiában ezt tartják természetesnek, a mai napig is kevés fiatal „lázad” ez ellen, elfogadják, hogy ez az élet rendje. Persze bizonyára sok lány és fiú álmodik a mindent elsöprő szerelemről, de aztán győz a józan ész. Most mégis egy megvalósult álom, egy szerelmi házasság történetét fogom elmesélni. A történetet akár egy hollywoodi szerelmi dráma forgatókönyvírója is megirigyelhetné, mégis valós. Egy indiai barátom és feleségének története, amit maguk meséltek el nekem.

Szólj hozzá!

Címkék: india életmód

Halottégetők

2010.01.21. 21:42 :: Sajo - www.chanceindia.org

 

 

Halottégetők. Varanasi legnagyobb vallási ünnepén ők is összegyűlnek egy sátorponyva alatt és méltóképp megemlékeznek Ráma egy nagyhatalmú gonosz démon felett aratott győzelméről. De kik is azok a halottégetők?

Szólj hozzá!

Címkék: vallás india varanasi

Kezdőlépés

2010.01.20. 17:45 :: Sajo - www.chanceindia.org

 

"Sosem tudhatod, milyen eredményei lesznek a cselekedeteidnek, de ha nem cselekszel, eredményük sem lesz. "

                                                                                          Mahatma Gandhi

                                                                                                               

Miért is jött létre ez a blog? Hát, elég régről kell kezdenem…2001 szeptember…na nem tizenegyedike, hanem pár nappal később. Ekkor léptem ugyanis először India földjére. Tele voltam izgalommal, az elmúlt hetek-hónapok olvasással és álmodozással teltek. India, a kultúra egyik bölcsője, felbecsülhetetlen értékű örökséggel, mérhetetlen mennyiségű látnivalóval. Hajnal volt, a taxi a sötét és kihalt városon robogott keresztül. Nem sok mindent láttam, mert közvilágítás nem volt, csak a párás meleget és az idegen szagokat éreztem. Egyenesen egy buszpályaudvarra mentünk – jövünk még vissza, Delhit majd megnézzük később -, hogy kora reggel indulhassunk a Himalája felé.

2 komment

Címkék: rólunk india chanceindia

süti beállítások módosítása