HTML

India, India

Élet Indiában....avagy egy év önkéntesként egy borzalmasan szegény, ám mégis csodálatos országában, ahol csak az biztos, hogy semmi sem biztos. És ilyen körülmények között indíts el egy oktatási programot!? Komoly és vicces történetek, érzések, gondolatok, kultúra, képek, videók és riportok Indiából, azaz minden, ami velünk történik vagy eszünkbe jut. Na meg az is, ami Titeket érdekel. Kérdezz bátran Indiáról, ha nem tudjuk, majd megkérdezzük itt valakitől. :-)

Címkék

chanceindia (41) coca cola (2) életmód (25) esemény (6) fairtrade (1) india (80) itthon (9) Mehdiganj (1) riport (16) rólunk (12) tanítás (5) utazás (8) vallás (12) varanasi (8)

Ha tetszik az oldal...

...köszönjük, hogy megosztod másokkal. :-)

Priyanka Mishra

2010.04.28. 16:50 :: Sajo - www.chanceindia.org

A következő videóriport Priyankával készült. Ez a kislány 13 éves, 6. osztályos tanuló. A riport nem a lakhelyén készült, mert amikor meglátogattuk a családot, akkor éppen nem volt otthon...félreértés volt az időpontit illetően, ilyen elő szokott fordulni Indiában :-). Így este meglátogatott minket, így a beszélgetést a házigazdánk nappalijában folyattuk le. Azért a kislány lakhelyén is készítettünk néhány fotót, amit a tovább gombra kattintva meg lehet nézni, illetve lehet olvasni pár mondatot a családról is.

Priyanka egy 6 tagú, nagyon szegény családban él. Az édesapja és a bátyja dolgozik, mindketten mogyorót árulnak az utcán. A család összes jövedelme kb. 1500 – 2000 rúpia (6000 – 8000 Ft) havonta, amiből az élelem is igen nehezen jön ki. Mivel az elmúlt egy-két évben az alapvető élelmiszerek árai is igencsak megemelkedtek, így a család az állami iskolának a költségeit sem tudja már kigazdálkodni.  A hattagú család egy kis szobában lakik, igen szűkös körülmények között.  Amikor meglátogattuk őket, akkor sajnos Priyanka nem, csak az édesanyja, a kisöccse és a nagyapja volt otthon, így a fényképeket velük készítetük el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 komment

Címkék: india riport chanceindia

A bejegyzés trackback címe:

https://indiaindia.blog.hu/api/trackback/id/tr311959703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2010.04.29. 15:52:46

Ez a videó már nagyon jó minőségű lett!

Tényleg, arról van kedvetek írni esetleg, hogy mi igaz és mi nem, az Indiára vonatkozó "nyugati" előítéletekből? (higiénia, vallás, kasztrendszer, ilyenek) persze csak egy ötlet :)

Remélem nem kérdezek fölöslegeset, de akkor elkezdődött már a tanítási szezon?

Sajo - www.chanceindia.org · http://indiaindia.blog.hu 2010.04.29. 16:23:46

Szia!

Örülünk, hogy tetszett. Reméljük, a többi még jobb lesz. Ahogy levetkőzzük szép lassan a gátlásainkat, úgy igyekszünk majd egyre többet megmutatni a családi körülményekről is a későbbiekben.

És az ötletek jók, igazából tervezünk is hasonlókat...igyekszünk majd ezekre a kérdésekre is választ adni. Pl. ha minden jól megy, akkor holnap kikerül majd egy írás az indiai családmodellről is. Lesznek benne meglepő dolgok szerintem... :-)

A tanítási szezon pedig....erre a kérdésre nem oylan egyszerű válaszolni, mert bonyolúltabb, mint ahogy mi gondoltuk. ugyanis iskolánként más és más. Van, ahol már elkezdődött április elején, de van olyan iskola, ahol csak júliusban fog elkezdődni. Ez utóbbiak közül is van olyan, amelyiknél már most kell a beiratkozást intézni, de van olyan, amelyiknél majd csak júniusban. Úgyhogy ezt iskolánként ki kellett derítenünk, de most már van egy táblázatunk róla, hogy mikor, melyik gyerkőcöt és hova kell/kellett beíratni. :-)

Sajo'
süti beállítások módosítása