HTML

India, India

Élet Indiában....avagy egy év önkéntesként egy borzalmasan szegény, ám mégis csodálatos országában, ahol csak az biztos, hogy semmi sem biztos. És ilyen körülmények között indíts el egy oktatási programot!? Komoly és vicces történetek, érzések, gondolatok, kultúra, képek, videók és riportok Indiából, azaz minden, ami velünk történik vagy eszünkbe jut. Na meg az is, ami Titeket érdekel. Kérdezz bátran Indiáról, ha nem tudjuk, majd megkérdezzük itt valakitől. :-)

Címkék

chanceindia (41) coca cola (2) életmód (25) esemény (6) fairtrade (1) india (80) itthon (9) Mehdiganj (1) riport (16) rólunk (12) tanítás (5) utazás (8) vallás (12) varanasi (8)

Ha tetszik az oldal...

...köszönjük, hogy megosztod másokkal. :-)

Radhika, Erika és Józsi

2010.12.21. 16:25 :: Sajo - www.chanceindia.org

 

 

Mindig örülünk, ha barátok látogatnak meg minket Varanasiban. A mostani alkalom különlegessége pedig az volt, hogy Erika és Józsi egyben Radhika támogatói is. Így nem csak a várost és a falvakat néztük meg, hanem Radhikát is meglátogattuk otthonában. Videó nem készült az eseményről (már így is zavarban volt minkét fél :-)), de néhány kép azért igen, ráadásul Józsi még az itt eltöltött napok alatt készített fotóit is megosztotta velünk. A fenti fotóalbum azt mutatja be, milyennek is látta Erika és Józsi Varanasit és Mehdiganjt, na meg a „találkozásról” is került bele pár kép. A tovább gombra kattintva pedig megnézhető, ahogy Józsi angolórát tart az ötödikes gyerekeknek a Lok Samiti iskolájában, valamint Radhikával még a nyáron elkészített rövid bemutatkozó videóriport is.

 

Józsi angol órát tart a Lok Samiti iskolájában:

 

 

 

Radhika bemutatkozik:

11 komment

Címkék: india tanítás varanasi chanceindia mehdiganj

A bejegyzés trackback címe:

https://indiaindia.blog.hu/api/trackback/id/tr162504662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cortes 2010.12.21. 21:08:45

Minden tiszteletem és csodálatom a tiétek, ezért a munkáért!
Boldog Karácsonyt!

encián 2010.12.22. 09:41:16

Eddig csak olvastam - már régről is élvezetesek voltak az utibeszámolók (Kína, Tibet stb.)- térdet fejet hajtok előttetek, és boldog ünnepeket kívánok Nektek!
Benne vagytok a HVG dec. 25-i dátummal ma megjelent karácsonyi számában a 36-37. oldalon.
Nemrég jöttem haza Indiából (10 napos Rajasthan tartományi túra), még mindig a hatása alatt vagyok.
Vigyázzatok Magatokra!:-)

Sajo - www.chanceindia.org · http://indiaindia.blog.hu 2010.12.22. 15:58:37

@cortes: Kedves Cortes!

Koszonjuk a jokivansagokat! Neked is Boldog Karacsonyt!

Udv,
Sajo es Dori

u.i.: es persze minden olvasonknak hasonloan jokat kivanunk. :-)

Sajo - www.chanceindia.org · http://indiaindia.blog.hu 2010.12.22. 16:03:14

@encián: Kedves Encian!

Neked is koszonjuk es mi is Boldog Karacsonyt kivanunk Neked.

A HVG-t azt mi is hallottuk, orulunk is neki, hogy vegul megjelent a cikk. Az a legjobb az egeszben, hogy nem is mi jartuk ki, hanem az egyik ujsagirojuk ott volt egy otthon tartott eloadasunkon es utana o keresett meg minket, hogy irna egy cikket a temaban. :-)

Rajasthan pedig igen erdekes resze Indianak, remlem, hogy skerult megszeretned Indiat es az itt elo embereket.

encián 2010.12.22. 18:43:33

@Sajo - www.chanceindia.org: ...hát hogy sikerült-e megszeretnem az országot és őket? - nagyon ellentmondásos élményeim vannak, de a vonzás-taszítás állapotában vagyok. Rengeteget olvastam Ázsiáról, ahogy írtam a Ti beszámolóitokat is az utazas.com-on (ez a portál hetek óta sajnos behalt), és Ahmeték 1 éves útját is végigkövettem a blogjukon. Ahogy pl. Tibet életem csúcsélménye, úgy Ó-Delhi az abszolut szörnyűség. Rajasthan megérte, számomra különösen Jaisalmer maradandó meseváros, de Indiának arra a részére nem kívánkozom többet. Ha valaha visszamennék, az északi részt járnám be Daarjilinget, Ladakh-ot. A világot és benne magamat is viszont másképp látom, és érdeklődéssel olvasom továbbra is a beszámolóitokat.
Szép ünnepeket és további jó munkákat kívánok!:-)

Sajo - www.chanceindia.org · http://indiaindia.blog.hu 2010.12.23. 13:40:22

Szia!

Igen, India nagyon ellentmondasos. Igazabol meg neha minket is le tud farasztani, ennyi ido utan is. De ugyanakkor elbuvolo is, a kulturaja pedig annyira sokretu, hogy mindig tartogat meglepeteseket. A masik fontos, ami miatt mindenkepp megeri eljonni ide - ahogy Te is irtad -, hogy miutan jart itt valaki, akkor jobban el tudja helyezni magat a vilagban, es rajon, hogy o milyen szerencses, ha Europaban szuletett.

Neked is minden jot. :-)

Sajo

u.i.: a korabbi az utelirasaimat (fenykepekkel) felraktam ide: sajo.chanceindia.org, ha esetleg az utazas.com -on nem erhetok el.

encián 2010.12.23. 16:30:23

@Sajo - www.chanceindia.org: Nagyon köszönöm az útleírásokhoz szóló elérhetőséget, szeretek néha visszaolvasgatni, és így együtt van minden.
Itt is követem majd a történéseket.
üdv.: encián

encián 2010.12.31. 16:44:31

Kb. 3,5 óra múlva ott már 2011 lesz.
BUÉK Nektek!
Üdv.: encián

Sajo - www.chanceindia.org · http://indiaindia.blog.hu 2011.01.01. 04:05:45

Koszonjuk, Neked is Boldog Uj Evet! Es persze minden mas olvasonknak is. :-)

Udv,
Sajo es Dori

Sajo - www.chanceindia.org · http://indiaindia.blog.hu 2011.01.01. 04:06:53

Koszonjuk, Neked is Boldog Uj Evet! Es persze minden mas olvasonknak is. :-)

Udv,
Sajo es Dori
süti beállítások módosítása