HTML

India, India

Élet Indiában....avagy egy év önkéntesként egy borzalmasan szegény, ám mégis csodálatos országában, ahol csak az biztos, hogy semmi sem biztos. És ilyen körülmények között indíts el egy oktatási programot!? Komoly és vicces történetek, érzések, gondolatok, kultúra, képek, videók és riportok Indiából, azaz minden, ami velünk történik vagy eszünkbe jut. Na meg az is, ami Titeket érdekel. Kérdezz bátran Indiáról, ha nem tudjuk, majd megkérdezzük itt valakitől. :-)

Címkék

chanceindia (41) coca cola (2) életmód (25) esemény (6) fairtrade (1) india (80) itthon (9) Mehdiganj (1) riport (16) rólunk (12) tanítás (5) utazás (8) vallás (12) varanasi (8)

Ha tetszik az oldal...

...köszönjük, hogy megosztod másokkal. :-)

Gyerekjóga

2011.01.14. 05:15 :: Sajo - www.chanceindia.org

Ha már az előző bejegyzésben írtam arról, hogy Dóri március óta minden nap jógázik, akkor itt az ideje még egy kis érdekességet mutatni. Ugyanis Dóri már egy ideje gyereknek is tart jóga foglalkozásokat. Hogy ez miként is kezdődött azt a tovább gombra kattintva lehet megtudni. Sőt, továbblapozva még egy másik videót is meg lehet nézni erről. :-)

Még nyáron történt, hogy a Guruji egy másik tanítványa – akivel addigra Dóri már igen jóban volt - megkérdezte Dórit, hogy nem lenne-e kedve vele együtt gyerekeknek jógaórát tartani heti kétszer abban a kanadai intézetben, ahol ő dolgozik.  Dóri nem hezitált sokat, igent mondott. Igaz, mielőtt még valóban elkezdtek volna foglalkozni a gyerekekkel, előtte beszélt a Gurujivel és vett két gyerekjógával foglalkozó könyvet is, hiszen még sose tanított jógát. Szerencsére az hamar kiderült – mind a mester, mind a könyvek ezt mondták – hogy ilyen korú gyerekeknél még sokkal inkább játéknak és testmozgásnak kell ezt tekinteni, ami később majd szépen lassan rávezeti és fogékonyabbá teszi őket a jógára. Így a feladatokat is ennek szellemében állították össze, a gyerekek nem kis örömére. Persze azért pár klasszikus jóga gyakorlat is bekerült a feladatok közé...sőt, Dóri nem kis megdöbbenésére az indiai gyerekek sokszor olyan hajlékonynak bizonyultak, hogy néhány nehezebbnek hitt gyakorlatot is könnyedén megcsináltak (pl. a teljes lótuszülés minden indiai gyerek számára természetes dolog :-)).

Az óráknak a kanadai intézetben olyan nagy sikere volt, hogy azóta Dóri már Mehdiganjban is tart jógafoglalkozásokat a falusi gyerekeknek, iskola után. És a kicsik annyira szeretik ezeket a foglalkozásokat, hogy nem csak a saját tanítványai várják ezt meg, hanem egy egész gyereksereg. :-)

Szólj hozzá!

Címkék: india tanítás chanceindia

A bejegyzés trackback címe:

https://indiaindia.blog.hu/api/trackback/id/tr562506371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása