HTML

India, India

Élet Indiában....avagy egy év önkéntesként egy borzalmasan szegény, ám mégis csodálatos országában, ahol csak az biztos, hogy semmi sem biztos. És ilyen körülmények között indíts el egy oktatási programot!? Komoly és vicces történetek, érzések, gondolatok, kultúra, képek, videók és riportok Indiából, azaz minden, ami velünk történik vagy eszünkbe jut. Na meg az is, ami Titeket érdekel. Kérdezz bátran Indiáról, ha nem tudjuk, majd megkérdezzük itt valakitől. :-)

Címkék

chanceindia (41) coca cola (2) életmód (25) esemény (6) fairtrade (1) india (80) itthon (9) Mehdiganj (1) riport (16) rólunk (12) tanítás (5) utazás (8) vallás (12) varanasi (8)

Ha tetszik az oldal...

...köszönjük, hogy megosztod másokkal. :-)

Bölcs meglátás

2011.01.24. 14:00 :: Sajo - www.chanceindia.org

Csák Gyula – Indiai jegyzetek: A tévében fogyókúrarecepteket hirdetnek. Csak ezerötszáz kalória és külön előnye, hogy eloszlatja az éhségérzetet. Statisztikák szerint ezer kalória jut egy átlagindiaira - a fogyókúrareceptek használata után tehát meghíznának.

7 komment

Címkék: india

A bejegyzés trackback címe:

https://indiaindia.blog.hu/api/trackback/id/tr312506475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

☉ ☾ 2011.01.25. 11:58:15

A fogyókúrás recepteket a kövéreknek állították össze, tehát, ők ettől fogynának.

Sajo - www.chanceindia.org · http://indiaindia.blog.hu 2011.01.26. 07:14:59

@☉ ☾: Szia!

Persze, ez igaz.

De ettol meg Csak Gyula eszrevetele is helyes...amit azert raktam fel a blogra, mert parszor mar mi is elamultunk azon, hogy a reklamokban latott India (modern, tiszta, gazdag) mennyire nem tukrozi a valosagot. Persze itt is vannak akik jol elnek...csak ne kelljen kilepniuk az utcara.

Udv,
Sajo

☉ ☾ 2011.01.26. 09:10:36

Én azoktól az indiai reklámoktól szoktam összerezdülni, amikben a tradicionális indiai ételeket próbálják lejáratni, és chipseket és tésztás levesporokat mutogatnak helyettük, amiket boldog és erős gyerekek esznek önfeledten...

Április vége felé, Kinnaur után, ha lesz időnk Varanasi felé megyünk - mennyire drága a légkondi nélküli szállás, ha működik a meleg vizes zuhanyzás?

☉ ☾ 2011.01.26. 09:12:42

Szia,
kicsit siettem, se megszólítás, se búcsú, se aláírás, szóval, előre is kösz a választ.

Üdv.: Zsolt

Sajo - www.chanceindia.org · http://indiaindia.blog.hu 2011.01.28. 12:01:55

@☉ ☾: Igen, azok a reklamok is klasszak. Bar a tradicionalis indiai etelek is kicsit egeszsegtelenek (rengeteg szenhidrat, rengeteg olaj, rengeteg fuszer, es alig esznek friss zoldseget-gyumolcsot), de a zacskos tesztaknal-csipszeknel meg azok is sokkal jobbak.

A kerdesedre valaszolva: legkondi nelkuli 2 agyas szobat, ami jo helyen van
(azaz a ghatak kozeleben), tiszta, es furdoszoba is van benne, olyan 400 rupiatol lehet talalni szerintem. Persze vannak olcsobb szobak is, de ott az altalaban a fenti harom kozul valamrlyik nem teljesul. Aprilis vegen szerintem nem fog kelleni a melegviz, orulsz majd, ha a csapbol kicsit huvosebb viz folyik. :-) Tavaly aprilis vegen mar boven 40 fok felett volt minden nap a homerseklet...

(Es igy a teton levo tartalyokban is jol felemelegszik a viz, bojler nelkul is.)

Udv,
Sajo

Lee&a 2011.01.28. 13:27:12

Ez az idézet nagyon találó. :(
Ha nem baj, ellopom.

Sajo - www.chanceindia.org · http://indiaindia.blog.hu 2011.02.01. 11:48:48

@Lee&a: Szia! Miért lenne baj? Én is Csák Gyulától kölcsönöztem. :-)

Udv,
Sajo'
süti beállítások módosítása