HTML

India, India

Élet Indiában....avagy egy év önkéntesként egy borzalmasan szegény, ám mégis csodálatos országában, ahol csak az biztos, hogy semmi sem biztos. És ilyen körülmények között indíts el egy oktatási programot!? Komoly és vicces történetek, érzések, gondolatok, kultúra, képek, videók és riportok Indiából, azaz minden, ami velünk történik vagy eszünkbe jut. Na meg az is, ami Titeket érdekel. Kérdezz bátran Indiáról, ha nem tudjuk, majd megkérdezzük itt valakitől. :-)

Címkék

chanceindia (41) coca cola (2) életmód (25) esemény (6) fairtrade (1) india (80) itthon (9) Mehdiganj (1) riport (16) rólunk (12) tanítás (5) utazás (8) vallás (12) varanasi (8)

Ha tetszik az oldal...

...köszönjük, hogy megosztod másokkal. :-)

Pawan Kumar Maurya

2010.03.22. 08:33 :: Sajo - www.chanceindia.org

Hát íme az első videóriport. Nem volt egyszerű feltölteni, ugyanis a nagyméretű videófájlok felmásolásához nem mindig elég stabil a hálózat. De a lényeg, hogy végül sikerült. Az interjú főszereplője az 5 éves Pawan. A videó kedves, azonban a család helyzete nagyon nagyon nehéz. Aki többet szeretne megtudni róluk, illetve szeretné meghallgatni azt is, mit gondol kisfiának oktatásáról az édesanya, az kattintson a tovább gombra.

De hol is kezdjem a történetüket. Talán ott, hogy Pawan anyukája szerelemből házasodott. De rosszul választott...az elmúlt években a szerelem elmúlt, mára már csak a keserűség maradt. És a rendszeres verések. Ráadásul a szerelmi házasság miatt a szülei a lányt kitagadták, így hozzájuk sem fordulhat segítségért. A család bevételeinek jórészét az édesanya teremti elő takarításból...de amit keres az nagyon kevés, mindössze havi 650 rúpia (2600 Ft). Ez gyakran még az ételre sem elegendő. Ráadásul a kis szobácskát, ahol laknak, szintén bérelniük kell. Tavaly ez még „csak” 750 rúpia (3000 Ft) volt havonta, azonban a tulajdonos a tetőként szolgáló sátorponyvát lecserélte betongerendákra és ezért egyből meg is emelte a bérleti díjat 1000 rúpiára. Így amit a férj az alkalmi munkáiból hazaad, az is mind elmegy. Az anya gyakran nem is eszik semmit otthon...annál a családnál is takarít, akiktől mi béreljük a lakást, náluk mindig kap reggelit, így tud túlélni. Az alultápláltság miatt az anya gyakran beteg, szinte folyamatosan lázas. Szerencsére a gyerekek egészségesek, de ez leginkább az édesanyjuk önfeláldozásán múlik...minden kis plusz pénzt arra költ, hogy ételt vegyen nekik.

Mint a fentiekből is látszik, Pawan taníttatására nincs pénze a családnak. De hogy egy jó hír is legyen a végére: szerencsére Pawannak találtunk támogatót, így hamarosan megkezdheti az iskolát, ami az egyetlen esélye, hogy esetleg kicsit jobb sorsa legyen, mint a szüleinek.

 

Szólj hozzá!

Címkék: india riport chanceindia

A bejegyzés trackback címe:

https://indiaindia.blog.hu/api/trackback/id/tr81858446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása