HTML

India, India

Élet Indiában....avagy egy év önkéntesként egy borzalmasan szegény, ám mégis csodálatos országában, ahol csak az biztos, hogy semmi sem biztos. És ilyen körülmények között indíts el egy oktatási programot!? Komoly és vicces történetek, érzések, gondolatok, kultúra, képek, videók és riportok Indiából, azaz minden, ami velünk történik vagy eszünkbe jut. Na meg az is, ami Titeket érdekel. Kérdezz bátran Indiáról, ha nem tudjuk, majd megkérdezzük itt valakitől. :-)

Címkék

chanceindia (41) coca cola (2) életmód (25) esemény (6) fairtrade (1) india (80) itthon (9) Mehdiganj (1) riport (16) rólunk (12) tanítás (5) utazás (8) vallás (12) varanasi (8)

Ha tetszik az oldal...

...köszönjük, hogy megosztod másokkal. :-)

Reggeli meglepetés :-)

2010.05.25. 18:52 :: Sajo - www.chanceindia.org

Ez most csak egy gyors bejegyzés lesz. Ma igen érdekesen indult a napunk. Nandlal Master reggel 8 órakor felhívott, hogy esetleg tudnánk-e ma előbb menni a szokásos időpontnál...mondjuk 9-re. Ez kicsit nehéz lett volna, egyrészt mert Dóri még nagyban a reggeli jógagyakorlatait csinálta, másrészt meg Mehdiganjba az út mintegy egy és negyed óra riksával, azaz ha egyből indultunk volna, akkor is elkésünk. Nem pontosan értettem, miért is kell korábban mennünk, mert elég rossz volt a vonal és hát Nandlal Master is igencsak töri az angolt. Végül 10:30-ban maradtunk, azt mondta, hogy az jó lesz, megvárnak minket. Ha valaki kíváncsi rá, hogy mivel, az kattintson a tovább gombra. Képek is lesznek. :-)

Szóval amikor elindultunk, akkor még mi sem tudtuk, miért is kell sietnünk. De mivel Nandlal Master általában mindent komoly okkal kér, így nem kételkedtünk benne, hogy sietnünk kell.  Hát, nem is tévedtünk...mintegy 100 – 120 gyerek várt ránk türelmesen. Ugyanis ma volt a bizonyítványosztásuk, és Nandlal Master azt találta ki, hogy mi leszünk a díszvendégek, akik átadják nekik. :-)  Lelkesen fogadtak minket, mi pedig ezt látva örömmel osztogattuk a bizonyítványukat. Különösen jó volt látni azokat a gyerekeket köztük, akik az általunk tartott különórákra is járnak.

Az egyetlen kicsit kényelmetlen dolog talán az volt, hogy a gyerekek, amikor átvették a bizonyítványt, akkor az indiai tiszteletadás szerint meghajoltak előttünk és megérintették a lábunkat...ettől én mindig zavarba jövök, pedig igazából nem kéne...hiszen itt egyszerűen ez a hagyomány, valószínüleg nem is értenék, hogy miért tiltakozok (korábban egyszer kétszer már megpróbáltam hasonló szituációkban, olyankor vagy értetlenség fogadta ezt, vagy kedvesen elmagyarázták, hogy de hát ők így tudják kifejezni a tiszteletüket).

Szóval ettől a kis meglepetéstől vidáman indult a napunk. Utána az óráink is jól sikerültek, így tényleg szép nap volt ez is. :-)

És persze itt vannak az ígért képek is:

 

 

 

4 komment

Címkék: india chanceindia mehdiganj

A bejegyzés trackback címe:

https://indiaindia.blog.hu/api/trackback/id/tr372030871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

euthymia · http://bayofbengal.wordpress.com/ 2010.05.25. 19:59:04

Ez valami igen csudi egy nap volt nektek!!! :) :) Olyan aranyosak!!!!

Sajo - www.chanceindia.org · http://indiaindia.blog.hu 2010.05.26. 11:19:57

@euthymia: Ez így van. :-) Nagyon kedves meglepetés volt, mégha kicsit túl is értékelnek minket itt.

Üdv,
Sajo'

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2010.05.31. 08:54:03

jaj de jó :) Olyan jó látni, hogy tényleg a ti segítségetekkel is ezek a gyerekek jó felé haladnak az életükben :)

Sajo - www.chanceindia.org · http://indiaindia.blog.hu 2010.06.01. 17:56:32

@hatláb: Szia! Köszi! De csak reménykedünk benne, hogy tényleg sikerül valamit segíteni nekik. :-) Mindenesetre igyekszünk nagyon.

Üdv,
Sajo'
süti beállítások módosítása