HTML

India, India

Élet Indiában....avagy egy év önkéntesként egy borzalmasan szegény, ám mégis csodálatos országában, ahol csak az biztos, hogy semmi sem biztos. És ilyen körülmények között indíts el egy oktatási programot!? Komoly és vicces történetek, érzések, gondolatok, kultúra, képek, videók és riportok Indiából, azaz minden, ami velünk történik vagy eszünkbe jut. Na meg az is, ami Titeket érdekel. Kérdezz bátran Indiáról, ha nem tudjuk, majd megkérdezzük itt valakitől. :-)

Címkék

chanceindia (41) coca cola (2) életmód (25) esemény (6) fairtrade (1) india (80) itthon (9) Mehdiganj (1) riport (16) rólunk (12) tanítás (5) utazás (8) vallás (12) varanasi (8)

Ha tetszik az oldal...

...köszönjük, hogy megosztod másokkal. :-)

Itt a tél...és a téli egyenruhák

2010.12.14. 05:45 :: Sajo - www.chanceindia.org

 

Indiában is beköszöntött a tél. Itt Varanasiban napközben ugyan még kellemes az idő, de esténként már 8-10 fokig is lehűl a levegő. És persze napról-napra egyre hidegebb lesz. Mivel Indiában a fűtés nem jellemző, a házak és az iskolák ilyenkor már nagyon áthűlnek, az egyre gyengébb napfény nem képes felmelegíteni az épületek belsejét. Mi bármennyire is felöltözünk, ha kicsit hosszabb ideig kell egyhelyben lennünk, teljesen átfagyunk. És a gyerekek az iskolákban gyakran ilyenkor is csak a betonpadlón ülnek, maximum a földre leterített vékony pokróc próbálja felvenni a harcot a hideggel. Azt gondolhatnánk, hogy legalább mindegyikük jól felöltözik...de sajnos ez nem ilyen egyszerű. Ugyanis szinte minden iskolában kötelező az egyenruha viselete, azaz télen sem lehet akármit felvenni. Ahhoz, hogy valamelyik gyerek meleg ruhába tudjon iskolába járni, meg kell venni az előírt téli egyenruhát-egyenpulcsit. Ami persze az olyan családoknak, ahol a napi megélhetés is komoly gond, nagyon drága.  Éppen ezért az alapítványunk által támogatott gyerekeknek a téli egyenruhát is biztosítjuk.

Szólj hozzá!

Címkék: india chanceindia

A bejegyzés trackback címe:

https://indiaindia.blog.hu/api/trackback/id/tr962514593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása